DOI_Sofia_Bergman_2-51177f64

Sofia Bergman

Sofia Bergman on kouluttautunut koiralähtöiseksi koulutusohjaajaksi ja ongelmakoirakouluttajaksi vuonna 2010 Raili Halmeen johdolla, Rakkailla Haukuilla. Siitä asti hän on toiminut koulutusohjaajana Rakkaiden Haukkujen kurssitoiminnassa sekä ongelmakoirakouluttajana ja käyttäytymisneuvojana tehnyt paljon ongelmakoiratyötä. Hän toimii myös opettajana ammattiin tähtäävissä ja täydentävissä koulutuksissamme.

Koulutuksia Sofia pitää suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja suomalaisella viittomakielellä.

Sofia osallistuu säännöllisesti PDTE:n ja muiden koiralähtöisten organisaatioiden järjestämiin kansainvälisiin tapahtumiin ja erilaisiin koulutuksiin sekä ulkomailla että Suomessa.

Sofian perheeseen kuuluu, miehen ja lasten lisäksi, kaksi isoa koiraa, josta yksi tuli taloon ns. ongelmakoirana vuonna 2010. Saadakseen tämän koiran stressitasot alas ja koiran nauttimaan rauhallisesta perhe-elämästä Sofia sai omakohtaisesti hyödyntää oppimaansa koiralähtöisyyttä. Tästä kokemuksesta on ollut suurta hyötyä asiakkaiden kanssa työskennellessä.

Sofian mielestä parasta koiralähtöisyydessä onkin elää kommunikoiden koirien kanssa ja tyydyttää niiden lajinomaiset tarpeet, jolloin arki nelijalkaisten ystäviemme kanssa sujuu parhaiten.