Käyttäytymisneuvoja ja ongelmakoirakouluttaja

Käyttäytymisneuvojan ja ongelmakoirakouluttajan -koulutuksessa opiskelet niin teoriaa kuin käytäntöä. Tapaamisten välillä teet kotitehtäviä, käytännön harjoittelua ja oikeiden asiakastapausten hoitamista.

Koulutuksessa käsitellään

Mikä on ongelmakoira / Millainen on hyvä ongelmakoirakouluttaja? / Ongelmakoiravastaanotto / Hyvä johtajuus, stressikäyttäytyminen ja rauhoittavat signaalit / Vaistonvarainen toiminta / Koirarodun vaikutus käyttäytymiseen / Rodun mukanaan tuomia ongelmia / Koiran muisti / Vaistojen mukanaan tuomia ongelmia / Pennut ja teini-ikäiset koirat sekä niiden tyypillisimmät ongelmat / Aikuiset ja seniori koirat sekä niiden tyypillisimmät ongelmat / Pelkokäyttäytyminen / Opittu käyttäytyminen / Haukkuminen / Koiran kehon kieli / Koiran aktivointi ja virikkeistäminen ja paljon muuta.

Lopputyönä suoritat käytännön näytön ja teorialopputyön opponointeineen. Suoritettuasi kaikki kotitehtävät ja lopputyöt saat koulutuksesta todistuksen.

Päästäksesi osallistumaan koulutukseen sinulla pitää olla koiralähtösen Koulutusohjaajan koulutus suoritettuna tai vastaavat tiedot pohjaksi.

Käyttäytymisneuvojan ja ongelmakoirakouluttajan -koulutuksia järjestetään Verkkokoulutuksina, Monimuotokoulutuksina, Viikonloppukoulutuksina ja Intensiivikoulutuksina. Koulutuksia voidaan myös räätälöidä tarpeittesi ja osaamisesi mukaan.

KÄYTTÄYTYMISNEUVOJA JA ONGELMAKOIRAKOULUTTAJA

Verkkokoulutus

Koulutusohjaajan verkkokoulutuksia on kahdenlaisia. Voit opiskella joko Live-verkkokoulutuksessa tai Omaehtoisessa verkkokoulutuksessa.

Live-verkkokoulutuksen verkkotapaamisissa on aina opettaja paikalla ja verkkotapaamisten päivämäärät on lyöty lukkoon. Live-verkkokoulutukset alkavat ja päättyvät määrättyinä päivinä. Live-verkkotapaamisista saat aina nauhoituksen. Näin sinulla on mahdollisuus saada läpikäyty informaatio vaikka et olisi pystynyt osallistumaan Live-verkkotapaamisiin. Live-verkkokulutuksen voit suorittaa myös niin ettet osallistu live-tapaamisiin vaan opiskelet seuraamalla nauhoitteita sekä tekemällä kotitehtäviä omaan tahtiisi.

Omaehtoinen verkkokoulutus toimii niin, että opiskelet itseksesi täysin omaan tahtiisi. Jos sinulle herää kysymyksiä voit aina kysyä opettajalta laittamalla hänelle viestiä sähköpostilla, soittamalla tai opintopohjassa. Omaehtoiseen verkkokoulutukseen voit lähteä mukaan milloin se sinulle parhaiten sopii. Opiskelutahdin määräät itse oman elämäntilanteesi mukaan.

Koulutusohjaajan molemmissa verkkokoulutuksissa opiskelet 20 osiota. Verkko-osioiden pituus on maksimissaan kaksi tuntia. Verkkotapaamisiin voit osallistua missä tahansa lienetkin.

Käytännön harjoituksia teet tapaamisten välillä koiran/koirien kanssa. Videoit (esim. puhelimella) harjoitukset ja lähetät opettajalle kommentointia varten. Myöskin lopputyökurssi ja käytännön näyttö videoidaan palautteita varten.

Verkkokoulutus sopii sinulle, joka olet kiireinen tai sinun on hankalaa matkustaa opiskelun perässä. Tämä sopii myös sinulle, joka et pysty sitoutumaan määrättyihin opiskelupäiviin säännöllisesti.

Sinulla ei tarvitse olla omaa koiraa osallistuaksesi koulutukseen.

Kysy lisätietoja tai ilmoittaudu:

Yhteydenottolomakkeella, raili@doi.fi tai +358 50 504 2109

 

KÄYTTÄYTYMISNEUVOJA JA ONGELMAKOIRAKOULUTTAJA

Monitoimikoulutus

Käyttäytymisneuvojan ja ongelmakoirakouluttajan monimuotokoulutuksessa opiskelet verkossa 49 live tapaamista ja lisäksi opiskelet kolme viikonloppua (la + su) ryhmäopiskeluna.

Verkkotapaamisiin voit osallistua missä tahansa lienetkin. Viikonloppuosiot järjestetään pääkaupunkiseudulla tai sen lähistöllä. Jos korona tilanne ei salli tapaamisia niin silloin myös viikon loput järjestetään verkossa.

Kotitehtävistä osan videoit (esim. puhelimella) palautteita varten. Lopputyön suoritat viimeisenä ryhmäviikonloppuna tai verkossa.

Tapaamisista verkossa saat nauhoituksen. Näin sinulla on mahdollisuus saada tapaamisissa läpikäyty informaatio, vaikka et olisi pystynyt osallistumaan siihen. Lisäksi nauhoituksista pystyt kertaamaan koulutuksessa käytyjä asioita – kertaus on opintojen äiti.

Sinulla ei tarvitse olla omaa koiraa osallistuaksesi koulutukseen.

Kysy lisätietoja:
Yhteydenottolomakkeella, raili@doi.fi tai +358 50 504 2109

KÄYTTÄYTYMISNEUVOJA JA ONGELMAKOIRAKOULUTTAJA

Viikonloppukoulutus

Käyttäytymisneuvojan ja ongelmakoirakouluttajan viikonloppukoulutuksessa opiskelet 14 viikonloppuna lauantaisin ja sunnuntaisin. Koulutuksissa opiskelet teoriaa mutta teet myös käytännön harjoituksia koirien kanssa.

Voit ottaa koulutusviikonloppuun mukaan myös oman koiran, jos niin haluat. Koirapaikkoja on rajoitetusti ja ne jaetaan varausten mukaan. Koirat viikonloppuina vaihtelevat, jolloin kaikilla on mahdollisuus saada oma koira mukaan koulutukseen silloin tällöin.

Viikonloppukoulutuksissa opiskelet kokopäiväisesti. Koulutukset alkavat kumpanakin päivänä (la + su) klo 10.00 ja päättyvät noin klo 17.00. Kumpanakin päivänä on tunnin mittainen lounastauko.

Viikonloppukoulutuksessa työskentelet aktiivisesti muiden ryhmäläisten kanssa, jolloin jokaisen jo olemassa oleva osaaminen on tärkeä osa opiskelua. Saat opiskelun kautta uusia saman henkisesti ajattelevia ystäviä ja mahdollisesti jopa yhteistyökumppaneita.

Viikonloppukoulutus sopii sinulle, joka haluat opiskella aktiivisesti muiden opiskelijoiden kanssa ja päästä konkreettisesti tekemään töitä koirien kanssa osaavan opettajan silmien alla.

Sinulla ei tarvitse olla omaa koiraa osallistuaksesi koulutukseen.

Seuraava viikonloppukoulutus alkaa kun korona tilanne on rauhoittunut ja koulutuksia voidaan taas järjestää turvallisesti.

Kysy lisätietoja:
Yhteydenottolomakkeella, raili@doi.fi tai +358 50 504 2109