Trimmaajan koulutus

Koiralähtöisen trimmaajan koulutuksessa pääset opiskelemaan trimmaamistaitoa ja –tietoutta verkossa luentojen, kotitehtävien ja oman työskentelyn videoinnin avulla. Opetuksen lähtökohtana on hyvä tekninen trimmausosaaminen ja koiran stressittömyys ja hyvinvointi hoitotoimenpiteiden aikana.

Loppuvaiheessa opintoja pidämme myös yhden viikonlopputapaamisen, jossa jokainen pääsee tekemään niitä itselleen kaikkein tärkeimpiä käytännön harjoituksia sekä osan näytöstä.

Opinnot sisältävät mm. seuraavat aiheet:

Mitä on koiraystävällinen turkinhoito ja trimmaus
Koiran eleet, käsittely, turvallisuus ja luottamus trimmauksessa
Trimmaajan työ, hyvinvointi ja ergonomia
Trimmausvälineet ja -tarvikkeet, käyttö ja huolto
Ihosairaudet, allergiat ja loiset
Turkkityypit ja turkinhoidon perusasiat
Trimmaustavat: nyppiminen, saksilla muotoilu, koneella ajaminen
Apukäytökset ja välineet
Rotu- ja näyttelytrimmit
Eläinsuojelulaki, trimmaajan ammattietiikka
Hygienia, ekologisuus, kierrätys

Lopputyönä suoritetaan käytännön näyttö ja teorialopputyö opponointeineen. Osa näytöstä suoritetaan viikonlopputapaamisessa opintojen loppuvaiheessa.

Suoritettuasi kaikki kotitehtävät ja lopputyöt saat koulutuksesta todistuksen.

Trimmaajan koulutusta voidaan räätälöidä myös tarpeittesi ja osaamisesi mukaan.

TRIMMAAJAN KOULUTUS

Verkkokoulutus

Koiralähtöisen trimmaajan verkkokoulutuksia on kahdenlaisia. Voit opiskella joko Live-verkkokoulutuksessa tai Omaehtoisessa verkkokoulutuksessa.

Live-verkkokoulutuksen verkkotapaamisissa on aina opettaja paikalla ja verkkotapaamisten päivämäärät on ennalta lyöty lukkoon. Live-verkkotapaamiset alkavat ja päättyvät määrättyinä päivinä.

Live-verkkotapaamisista saat aina nauhoituksen. Näin sinulla on mahdollisuus saada läpikäyty informaatio vaikka et olisi pystynyt osallistumaan Live-tapaamisiin. Live-verkkokulutuksen voit suorittaa myös niin ettet osallistu live-tapaamisiin vaan opiskelet omatoimisesti seuraamalla nauhoitteita sekä tekemällä kotitehtäviä omaan tahtiisi.

Omaehtoinen verkkokoulutus toimii niin, että opiskelet itseksesi täysin omaan tahtiisi live-verkkotapaamisten nauhoitteiden pohjalta. Jos sinulle herää kysymyksiä voit aina kysyä opettajalta laittamalla hänelle viestiä sähköpostilla, soittamalla tai opintopohjassa. Voit myös varata henkilökohtaisia palautetapaamisia, joissa käydään läpi kotitehtäviäsi ja syntyneitä kysymyksiä.  Omaehtoiseen verkkokoulutukseen voit lähteä mukaan milloin se sinulle parhaiten sopii. Opiskelutahdin määräät itse oman elämäntilanteesi mukaan.

Molemmissa trimmaajan verkkokoulutuksissa opiskellaan 20 osiota (noin 2 tuntia/osio) ja lisäksi yksi viikonloppu (la + su klo 10-17 kumpanakin päivänä) ryhmäopiskeluna joko livenä tai verkossa. Verkkotapaamisiin voit osallistua missä tahansa.

Käytännön harjoituksia teet tapaamisten välillä koiran/koirien kanssa. Harjoitukset videoidaan (esim. puhelimella) ja lähetetään opettajalle kommentointia varten. Koulutus sisältää myös teoriatehtäviä ja koulutuksen aikana trimmataan myös oikeita asiakaskoiria opettajan valvonnassa. Lopputyönä suoritetaan käytännön näyttö ja teorialopputyö opponointeineen joko live-viikonloppuna tai verkossa.

Sinulla ei tarvitse olla omaa koiraa osallistuaksesi koulutukseen. Käytännön harjoittelua varten tulee kuitenkin olla mahdollisuus tavata säännöllisesti useampaa koiraa, joilla on eri tavalla trimmattavat turkit.

Koulutuksen kokonaishinta on 2.730 euroa (sis. alv) ja sen voi maksaa myös osissa. Jos esim. maksat 357,50 euroa/kk + 10 euron laskutuslisän/lasku niin olet maksanut koulutuksen kun valmistut. Pienemmistä eristä sovitaan tarpeittesi mukaan kysy raili@doi.fi

Ilmoittaudu mukaan:  Yhteydenottolomakkeellaraili@doi.fi  tai +358 50 504 2109

TRIMMAAJAN KOULUTUS

Monimuotokoulutus

Koiralähtöisen trimmaajan monimuotokoulutuksessa on verkossa 20 live tapaamista ja lisäksi opiskellaan yksi viikonloppua (la + su) ryhmäopiskeluna käytännön harjoitusten parissa.

Verkkotapaamisiin voit osallistua missä tahansa lienetkin. Lähiopetusviikonloppu järjestetään osallistujien kanssa sovittavalla paikkakunnalla. Jos koronatilanne ei salli live-tapaamista, niin myös lähiviikonloppu järjestetään verkossa.

Kotitehtävät suoritetaan videoimalla omaa trimmausharjoittelua, sekä vastaamalla kirjallisesti tehtäviin. Lopputyö jakautu kirjalliseen lopputehtävään ja näyttöihin, joista osa videoidaan ja osa näytetään lähiviikonlopun aikana.

Verkkoluennot tallennetaan, joten voit kuunnella ja katsoa opetustunnit milloin sinulle parhaiten sopii. Tallenteista pystyt myös kertaamaan koulutuksissa käytyjä asioita!

Sinulla ei tarvitse olla omaa koiraa osallistuaksesi koulutukseen. Käytännön harjoittelua varten tulee kuitenkin olla mahdollisuus tavata säännöllisesti useampaa koiraa, joilla on eri tavalla trimmattavat turkit


Koulutuksen kokonaishinta on 2.730 euroa (sis. alv) ja sen voi maksaa myös osissa. Jos esim. maksat 357,50 euroa/kk + 10 euron laskutuslisän/lasku niin olet maksanut koulutuksen kun valmistut. Pienemmistä eristä sovitaan tarpeittesi mukaan kysy raili@doi.fi

Ilmoittaudu mukaan:  Yhteydenottolomakkeellaraili@doi.fi  tai +358 50 504 2109